Sit-in en "Stay Away" dag 18 december "Wij zijn de meerwaarde"

16 december 2014 -- Marius Dekeyser
TOGETHER FOR DIGNITY Mensen van Congolese en Marokkaanse origine hebben een belangrijke rol gespeeld in de opbouw van België. Maar die erkenning is ver te zoeken bij sommige politici. Volgens de nieuwe staatssecretaris van Asiel en Migratie bestaan er 'nuttige' en 'onnuttige' migranten. Uit verontwaardiging over deze uitspraak organiseert het Collectief Together for Dignity een sit-in op 18 december 2014 op het Poelaertplein in Brussel om 12u (tot 14u). Hand in Hand steunt deze actie en roept iedereen op om deel te nemen.

Oproep van het Collectief "TOGETHER FOR DIGNITY"

Mensen van Congolese en Marokkaanse origine hebben een belangrijke rol gespeeld in de opbouw van België. Maar die erkenning is ver te zoeken bij sommige politici. Volgens de nieuwe staatssecretaris van Asiel en Migratie bestaan er 'nuttige' en 'onnuttige' migranten.
In 2011 schreef Theo Francken op Facebook: "Ik kan me wel iets voorstellen bij de economische meerwaarde van de Joodse, Chinese en Indiaanse diaspora, maar minder bij de Marokkaanse, Congolese of Algerijnse. Of is dat te aangebrand?"

Wij zijn verbolgen over het gemak waarmee zo'n uitspraken gedaan kunnen worden. Wij zijn bezorgd welke invulling hij zal geven aan de bevoegdheid asiel en migratie. Theo Francken heeft het in zijn persoonlijke correspondentie over 'kutmarokkaantjes' en noemt de grootschalige kolonisatie en plundering van Congo een 'winstgevende' onderneming, zonder enig oog te hebben voor de miljoenen slachtoffers die daarmee gepaard gingen.

Als u ook verbolgen bent, dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan een sit-in op 18 december 2014 op het Poelaertplein in Brussel (12u tot 14u). 18 december is de Dag van de Migrant, en op die dag willen wij als Collectief Together for Dignity tonen dat wij deel uit maken van dit land in al haar facetten. Wij weigeren de inwoners van dit land te laten opdelen in 'economisch nuttige' en 'economisch onnuttige' mensen.

Wij verwachten van de overheid dat die alle burgers als gelijkwaardig behandelt en dat er geïnvesteerd wordt in elk individu. Alleen zo kunnen al die talenten zich ontwikkelen. Ieder van ons is een meerwaarde. Een overheid die dat niet inziet, zet de toekomst van dit land op het spel.

Eis aan de eerste minister

Wij eisen dat premier Charles Michel een duidelijk standpunt inneemt tegen de uitlatingen van Theo Francken. De regering moet eindelijk de nodige maatregelen treffen om racisme te bestrijden zoals de invoering van praktijktesten en positieve actie. 

Laten we dus talrijk zijn op 18 december zodat we kunnen tonen dat we werkelijk één gemeenschap zijn, en dat we allemaal begrippen als 'goede' en 'slechte' migranten verwerpen. Laten we samenkomen voor onze waardigheid als mensen, Together For Dignity!

Het Collectief Together for Dignity ontstond na de oproep van Pat Potoma, Hélène Madinda en Beatrice Léonard Lomami.

Steun Together for Dignity door op 18 december:

• niet te consumeren of/en uw zaak te sluiten tussen 12u en 14u 
• mee te doen aan de sit-in op het Poelaertplein
• een wit stuk stof aan uw raam te hangen
• de oproep van het Collectief te ondertekenen
• dit evenement te delen op Facebook
• uw solidariteit te tonen op Twitter via de hashtag #togetherfordignity

Alle info op de facebookpagina van het event "Wij zijn de meerwaarde",https://www.facebook.com/events/1520221624884771/?ref=22

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • HTML tags will be transformed to conform to HTML standards.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Gelieve de vraag te beantwoorden
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Foto's Steunbetuigingen

Hasan Duzgun

Gelijke kansen voor iedereen

Khadidja Ali Haïmoud

Het is 2015 in godsnaam! Onbegrijpelijk dat deze acties nog nodig zijn. Waar is de vrijheid als we geen gelijke kansen krijgen? Ik steun, jij steunt, hij steunt, wij steunen en zij steunen!!!

Bart Rogé

Tijd voor concrete maatregelen. #praktijktestennu

Jaison schroeyers

Diversiteit is alom aanwezig in onze maatschappij en zal zo blijven. Iedereen verdient een kans, ongeacht kleur/afkomst/religie/seksualiteit. Er is nergens plaats voor rascisme, ook niet in België.

Eva De Roovere

Uit: Om Mee Te Slapen (De jager, tekst&muziek: Eva De Roovere)

In elke kont dezelfde veren
Uit alle lijven hetzelfde sapsel

In elk gezicht dezelfde gaten
Op elke ziel dezelfde krassen

En elke eeuw dezelfde leiders
In elk gevecht dezelfde strijders
Voor elke dienst dezelfde goden
Voor elk gevoel dezelfde sloten

In elk hoofd dezelfde verzinsels
Voor elke leer dezelfde beginsels
Voor elk lied dezelfde rijmen
Voor elk sprookje hetzelfde einde

Jan Hautekiet

Werken is zoveel leuker met een bonte bende: jong, oud, lang, kort, man, vrouw, blank, zwart, en àlles daar tussenin, elk met zijn kunde, elk met zijn beperking.

Patsy Ben Ammou-Ruyskensveld

Mijn steun aan zij die werk zoeken met een exotisch klinkende naam, zonder melkwitte kleur én in de mogelijkheid zijn om meer dan alleen Vlaams te spreken. 

Al was het maar om mijn eigen zonen dit niet te laten meemaken ! We hebben nog 20 jaar om dit kwaad dat domweg structurele discriminatie op de arbeidsmarkt heet, uit te roeien. 

 

Klaartje Van Kerckem

Na 50 jaar Turkse en Marokkaanse migratie is de kloof tussen "wij" en "zij", tussen "autochtonen" en (excusez-moi-le-mot ) "allochtonen"  nog steeds beschamend groot. Vooroordelen swingen de pan uit en hebben via discriminatie een directe impact op de levenskansen van mensen met een migratieachtergrond en Moslims in het bijzonder. Hoog tijd dat daar iets aan gedaan wordt en ik draag graag mijn steentje bij. Let's bridge the gap together! 

Jef Van Vinckenroye

Ik steun.

Prasad, Ali, Chris, Nelle en Barbara

Wij steunen

Dirk

Ik steun

Jan

Ik steun

Engracia uit Angola

Ik steun

Manou

ik steun

Nele

Ik steun

Pagina's

Hand in Hand tegen racisme vzw (info), missie en visie

Grote Steenweg 91, 2600 Berchem-Antwerpen
T 03 - 281.15.05 / Twitter hih_antiracisme
E info@anti-racisme.be 

Steun: BE39 0000 0001 1619, vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest. Alvast dank.

Facebook Hand in Hand algemeen: https://www.facebook.com/pages/Hand-in-Hand-tegen-racisme/311909578832947

Facebook campagne tegen jobdiscriminatie: https://www.facebook.com/jobdiscriminatie

Wie regelmatig op de hoogte wil worden gehouden van onze activiteiten, kan zich inschrijven op onze mailinglijst en adressenlijst.

Contact- en bestelformulier